tirsdag

Ishotell i Alta

Første "happening" i nord, var vel egentlig Alta Igloo Hotel i Alta. Norges største og verdens nordligste ishotell, drøyt 2000 kvadratmeter. Alt både på innsiden og utsiden er laget av snø og is; rommene, sengene, til og med glassene i baren. Men det mest imponerende er jo selvfølgelig de syke rommene, skulpturene og kunstverkene som var der inne! Kapell, bryllupssuite, bar, og egentlig hele bygningen.

Skal ikke nekte for at vi så ut som noen barnehageunger hele gjengen der vi hang "stupfulle" ved baren, gikk til skriftemål, klinte med isskulpturene (hvor mange har gjort det før oss? Æsj...) lekte brudepar på brudesuiten (akkurat det var ikke så gale som det kanskje høres ut) og dessuten giftet oss i fleng :) Og akustikken gjorde at det hørtes ut som om du konstant hadde stemmer på innsiden av hodet.

http://www.alta-friluftspark.no/alta_igloo_hotell.html

dagens samisk: Vuoiŋŋa – (den hellige) ånd

6 kommentarer:

Vegard sa...

Skulle likt å ha vært der altså...sorry at det atr så lang tid før du får vite om jeg kommer...men skal gi beskjed så fort det er sikkert...Er steffen der i helga

Unknown sa...

bassi vuoinja er hellig ånd :)

Alexander sa...

ok, nå får det være nok! Både jeg og du har selv stått og sunget om "Vuoiŋŋa rahkistan" i Eben Eser, Kautokeino. Kom ikke her og innbill oss moe annet. (Men det uttales jo vuoinja, det gjør det jo...)

Og om det skulle være skrivefeil, vær så snill å ikke ydmyk meg foran alle som leser bloggen min. Please, Sara! :)

Alle vet jo at mine samiske gloser ikke kan måle seg med din språklige overlegenhet uansett ;)

Go sapmi!

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.